Dušan Bavec
Dušan Bavec
svetovalec specialist za delovno pravo in socialno varnost, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

svetovalec v svetovalnem centru Obrtno - podjetniške zbornice Slovenije s 17 letnimi izkušnjami s področja delovnega in socialnega prava, še posebej pokojninske problematike. Je avtor številnih člankov na temo upokojevanja, član delovne skupine OZS ob zadnji reformi pokojninskega sistema v letu 2010 in letu 2012. V mandatnem obodbju 2018-2022 je predsednik Sveta ZPIZ.

Tamara Starič Petrović
Tamara Starič Petrović
vodja Svetovalnega in izobraževalnega centra, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

vodja Svetovalnega in izobraževalnega centra OZS. Aktivna je kot svetovalka na področju pravnih zadev in predavateljica na temo prenosa lastništva. V okviru opravljanja odvetniškega poklica je sodelovala pri velikem številu prenosov lastništva. V okviru opravljanja dela je tudi pravno svetovala podjetnikom glede priprav in izvedbe prenosov oz. prodaje podjetij.

Božena Macarol
Božena Macarol
Macarol svetovanje

Je magistra managementa znanja z dolgoletnimi izkušnjami na področju davčnega, podjetniškega in računovodskega svetovanja ter izobraževanja. Je zaprisežena sodna izvedenka  za področje davkov,  imetnica licence za davčno svetovanje DIZI in imetnica državne licence za preverjanje knjigovodskih in računovodskih kompetenc v okviru NPK. Pravnim osebam in zasebnikom celovito svetuje na področju obdavčitve dohodkov iz dejavnosti, DDV-ja, pa tudi pri nakupu, prodaji in oddajanju nepremičnin v najem. Stranke uspešno zastopa v vseh postopkih pred davčnimi organi. Je soavtorica dvanajstih priročnikov s področja obdavčitve in knjigovodstva zasebnikov, davka na dodano vrednost in avtorica preko štiristo člankov s teh področij. Za različne zbornice in večje inštitucije pripravlja pobude za spremembo davčne zakonodaje, piše pripombe na predloge davčnih zakonov, predava ter svetuje njihovim članom. V zadnjem času se poglobljeno ukvarja s svetovanjem družinskim podjetjem pri celostnem razvoju podjetniških veščin naslednikov, pri reševanju poslovnih in davčnih problemov na tem področju, pri prodaji podjetij in pri spremembah statusno-pravnih oblik.
Jasmina Malnar Molek
Jasmina Malnar Molek
svetovalka specialistka za delovno področje davčnih zadev, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 23 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji.

Uroš Kavs
Uroš Kavs
Inštitut MoST

Izhaja iz družinskega podjetja, ki ga je pred leti prevzel mlajši brat. Skoraj 20 let jebil zaposlen v domačem podjetju, v katerem je bila dejavna celotna družina. Zato do potankosti pozna problematiko v povezavi z odnosi, konflikti in povezanostjo družinskih članov v tovrstnih podjetjih. Na visoki šoli za podjetništvo, Gea College je diplomiral na temo Prenos družinskega podjetja na naslednjo generacijo. Inštitut M.O.S.T. pomaga proaktivnim lastnikom in potomcem uspešnih družinskih podjetij, ki želijo skupaj najti optimalno pot prenosa dejavnosti, da bo podjetje finančno uspešno na dolgi rok, tako da s pomočjo edinstvenega sociološko-pravno-davčnega procesa zagotovijo povezanost generacij, ker verjamejo, da so iskrenost, predanost ter skupna vizija temelj uspeha in moč vsake družine.
Zdenka Bedekovič
Zdenka Bedekovič
svetovalka specialistka za poslovanje v tujini, plače in knjigovodstvo, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

svetovalka – specialistka v Svetovalnem centru Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije s področja plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in predavateljica. Bila je predstavnica OZS v delovni skupini pri pripravi novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev.

Tomo Senekovič
Tomo Senekovič
BorzaPosla.si

Je podjetnik in ustanovitelj prve borze posla v Sloveniji. Borza posla je spletni portal, ki nudi pregled nad delujočimi slovenskimi podjetji, ki so naprodaj. Omogoča namreč, da lastnik podjetja, obrti, franšize… objavi namero o prodaji svojega posla, na drugi strani pa lahko tisti, ki išče priložnosti za širitev poslovanja ali pa le idejo za začetek svoje podjetniške poti, s prevzemom že utečenega posla vstopi na trg hitreje in manj tvegano.
Mateja Ahej
Mateja Ahej
Superior svetovalna družba

Mateja se profesionalno ukvarja z lastniškimi preoblikovanji podjetij (M&A), svetovanjem družinskim podjetjem pri vzpostavljanju nasledstva, finančnim upravljanjem ter vrednotenjem malih in srednjih podjetij. V 15 letih strokovne kariere je v postopku prodaje deležev ter nasledstva svetovala številnim malim in srednjim podjetjem. V preteklosti je delovala tudi kot vodja finančno računovodske službe ter kontrolinga. Je avtorica številnih strokovnih prispevkov s področja prodaje podjetij, vrednotenja podjetij, korporativnih financ in davkov. Ob enem je priznana predavateljica na teme: Obdavčevanje izplačila dobičkov, Kako prodati podjetje, Vrednotenje malih in srednjih podjetij, Poslovno in finančno načrtovanje in druge. V letu 2015 je bila izbrana v Young Leaders Club pri Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji. Kot mentorica startupom in mladim podjetjem sodeluje v programih Go:Global Slovenia Tehnološkega parka Ljubljana in Tovarne podjemov Maribor.
Staša Pirkmaier
Staša Pirkmaier
svetovalka specialistka za delovno pravo in socialno varnost, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

svetovalka – specialistka na Obrtno - podjetniški zbornici Slovenije, ki ima večletne izkušnje s področja in socialnega prava. Je svetovalka ter predavateljica, avtorica strokovnih člankov v reviji Obrtnik podjetnik. Sodelovala je kot strokovna pomoč pri pogajanjih za reformo trga dela ter je s strani Obrtno - podjetniške zbornice članica strokovne delovne skupine za spremljanje izvajanja ZDR -1 ter Komisije za ugotovitev podlage odpovedi o zaposlitvi invalidu.  

Blaž Radujko
Blaž Radujko
Praksa d.o.o.

Je opravil študij na Pravni fakulteti v Ljubljani. Od leta 2000 do leta 2004 je s presledki opravljal poklic pravnega svetovalca. Od leta 2004 je delal v dveh odvetniških pisarnah in dolga leta je bil sodelavec Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, sprva kot zaposlen, kasneje kot samostojni pravni svetovalec. V praksi se je loteval mnogih pravniških in odvetniških opravil ter je avtor nekaj strokovnih prispevkov v revijah Pravna praksa, Odvetnik, Pravnik in Obrtnik. Od leta 2008 dalje pa v okviru svojih podjetij opravlja prakso podjetniškega,  pravnega in davčnega svetovalca ter je v tem času uspešno svetoval v nekaj sto konkretnih in kompleksnih primerih svetovanj, tako doma kot v tujini. Ima velikoizkušenj tudi z lastnim angažmajem v večpartnerskih podjetjih in projektih. V svoji karieri se že 12 let aktivno ukvarja s premoženjskimi in osebnimi razmerji v družinskih podjetjih.
 
Tina Kociper
Tina Kociper
poslovno svetovanje

Tina Kociper je svetovalka za nasledstvo v družinskih podjetjih in izhaja iz družinskega podjetja s 45- letno tradicijo. Sicer višja predavateljica za Podjetništvo in Projektni management na Univerzi na Primorskem, je ena prvih v Sloveniji, ki so se svetovalno in raziskovalno začeli ukvarjati z družinskimi podjetji. Je avtorica prvega slovenskega priročnika na temo nasledstva z naslovom  Nasledstvo: Izziv družinskih podjetij. Svetuje predvsem pri pripravi načrta nasledstva, družinske ustave in komuniciranja v družini in izhaja iz lastnih izkušenj. Pri svetovanju sodeluje s krogom sodelavcev s katerimi pokrivajo vsa področja nasledstva.  Poleg tega izvaja podjetniške delavnice in svetuje mladim (novim) podjetnikom, je članica več strokovnih komisij za izbor najboljših poslovnih idej in kolumnistka na temo družinskih podjetij. Skrbi tudi za stran: www.facebook.com/druzinskopodjetje/

 
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo